Douglas velling delen 18 x 145 mm | 500 cm

Douglas velling delen 18 x 145 mm
Merk:
GibaHout.nl
Soort hout:
Douglas / Lariks
Snel geleverd! Binnen 5 werkdagen

Persoonlijk advies

Officiële dealer

Snelle levering

Veilig en gemakkelijk betalen

€ 21,50 € 17,75

per stuk incl. btw

Specificaties

Merk
GibaHout.nl
Houtsoort
Douglas / Lariks
Kopmaat
18 x 145 mm
Lengte
500 cm
Breedte
135 mm werkend breed
Dikte
18 mm
Bewerking
Geborsteld
Levertijd
Snel geleverd! Binnen 5 werkdagen

Omschrijving Douglas velling delen 18 x 145 mm | 500 cm

Mooie Douglas velling delen 18 x 145 mm | 400 cm. 

Douglas vellingdelen worden veel toegepast op schuren als dakbeschot, ook wordt dit toegepast als boeiplanken. Douglas hout is een houtsoort waar u eigenlijk niets aan hoeft te doen. Douglas hout wordt na verloop van tijd grijs. U kunt dit tegen gaan door het te behandelen met een olie of een beits hiermee kunt u Douglas hout ook verduurzamen. Wij raden aan om de vellingdelen voor verwerken even los te leggen zodat ze kunnen acclimatiseren. 

De veer en groef delen zijn 18mm dik en hebben een werkende breedte van 13,5 cm. Deze velling delen worden ook vaak gebruikt voor wand aftimmering, we adviseren om dit alleen overdekt toe te passen.
De planken hebben aan 1 zijde een afgeschuinde kant (velling) de andere zijde is recht. U kunt deze planken schroeven of spijkeren.

Dit dakbeschot wordt veelal bekleed met Epdm of Dakleer. Om weerplekken aan de onderzijde van uw overkapping te voorkomen wordt dit dakbeschot ook wel bekleedt met pir isolatie waarna u de isolatie bedekt met de dakbedekking.

Wanneer u uw dakbeschot bekleedt met dakpanplaten of damwandplaten adviseren wij om eerst de velling delen te bedekken met een damp open folie (morgovent).

De aangegeven afmetingen zijn nominale maten en kunnen een afwijking hebben van maximaal 5 mm.

Douglas
Wij zijn groot fan van deze houtsoort. Douglas laat zich makkelijk verwerken en heeft een prachtige uitstraling. Het hout is stevig en werkt minimaal, ook onder weersinvloeden. Het hout komt uit Europa en is een duurzame keuze. De duurzaamheid heeft deze houtsoort te danken aan de hoge concentratie hars die zich in het hout bevindt, waardoor het natuurlijke bescherming biedt van binnenuit.

Uitvoering
De voorzijde van deze plank is fijnbezaagd en de achterzijde is geschaafd.